-

Gözden kaçırmayın

İznik Belediyesi, 'Ekinoks 2024 Fotoğrafçılar Maratonu'nu Başarıyla Gerçekleştirdiİznik Belediyesi, 'Ekinoks 2024 Fotoğrafçılar Maratonu'nu Başarıyla Gerçekleştirdi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, kaldırım işgallerine karşı etkin mücadele devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Emniyet ekipleri ve Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün iş birliğiyle yapılan çalışma kapsamında sabah saatlerinde caddelerdeki işgaller ortadan kaldırıldı.

Başlatılan uygulama, vatandaşların sosyal medya ve Gemlik Belediyesi İhbar Hattı üzerinden yaptığı şikayetler üzerine gerçekleştirilmiş olup, özellikle İstiklal, Hürriyet ve Orhangazi Caddeleri'ndeki işgaller hedef alındı. Bu caddelerdeki dükkanların önlerinde bulunan duba, tabela, levha, flama, saksı, seyyar satış arabaları, masa ve sandalyeler, defalarca yapılan uyarılara rağmen kaldırımları işgal eden malzemeler olarak belirlenmişti.

Zabıta ekipleri, bu malzemeleri kepçe ve elle toplayarak koruma altına aldı. Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda, vatandaşların yaya yollarında daha rahat yürüyebilmesi için bu tür uygulamaların devam edeceği duyuruldu. Ayrıca esnaflara, dükkan kapılarının önüne eşya koymamaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.