-

Gözden kaçırmayın

2024-2025 Dönemi Toplantısı: MEF Toplum Gönüllüleri Kulübü Gönüllüleri Bir Araya Geldi2024-2025 Dönemi Toplantısı: MEF Toplum Gönüllüleri Kulübü Gönüllüleri Bir Araya Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024" yayımlandı. Raporda, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) geçtiğimiz yıl 6 alanda öne çıkarken, bu yıl 10 alanda başarı gösterdiği belirtildi.

Sürdürülebilirlik Kategorisinde Zirve

İGÜ, YÖK'ün değerlendirmesinde önemli bir kategori olan "Sürdürülebilirlik"te, tüketilen su miktarı başına yapılan su tasarrufu ve enerji verimliliği yatırımları ile dikkat çekerek zirvede yer aldı. Bu başarı, üniversitenin çevre dostu politikalarını ve sürdürülebilir kaynak kullanımına verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Akreditasyon Başarısı

Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi, en fazla akredite lisans programına sahip üniversite olarak 1’inci sıradaki yerini korumaya devam etti. Bu durum, üniversitenin eğitim standartlarının uluslararası alanda ne kadar yüksek olduğunu ve öğrencilerine sunduğu kaliteli öğretim hizmetlerini göstermekte.

Sonuç olarak, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin çeşitli alanlarda elde ettiği başarılar, YÖK tarafından yapılan detaylı değerlendirmelerle bir kez daha belgelenmiş oldu.