-

Gözden kaçırmayın

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TEKNOFEST'te Gazi Üniversitesi Standını Ziyaret EttiYÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TEKNOFEST'te Gazi Üniversitesi Standını Ziyaret Etti

8 Kasım 324, tarih kitaplarına damgasını vurmuş bir gündür. Bu tarihte Büyük Constantinus, oğlu II. Constantius’u caesar makamına yükseltmiş; annesi Helena ve eşi Fausta’ya ise augusta sıfatını vermiştir. Bu adımlarla, hanedanlık kurma niyetini açıkça ilan eden Constantinus, eski Byzantion kentini de kendi adını taşıyan bir imparatorluk başkenti olarak yeniden değerlendirmiştir.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesi, bu tarihi olayın 1700. yıl dönümü için özel bir etkinlik düzenliyor. 7 - 8 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek “324: Constantinus’un Seçimi ve Yeni Roma’nın Kuruluşu” adlı uluslararası sempozyum, bu önemli tarihi süreci farklı disiplinler açısından ele almayı amaçlıyor.

Brigitte Pitarakis ve Paul Magdalino’nun yönetiminde düzenlenecek sempozyum, katılımcılara kapsamlı bir bakış açısı sunacak. Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlik, herkese açık olup, katılım tamamen ücretsizdir ve önceden rezervasyon yapmaya gerek yoktur.

Detaylı bilgi ve sempozyum programı için İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesi web siteleri ziyaret edilebilir.