-

Gözden kaçırmayın

3. Ankara Edebiyat Festivali3. Ankara Edebiyat Festivali

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte topluluğa katılan ve destek veren tüm öğrenci gruplarına teşekkür ediliyor. Etkinliğin katılımcıları, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında durduklarını vurguladı ve toplumsal barış için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Sözlerine devam eden topluluk, “Sessizliğimiz, şiddet mağdurlarının sesi olma amacını taşımaktadır. Çünkü biliyoruz ki, bazen en güçlü tepkiler sessizlikle dile getirilir.” şeklinde bir mesaj verdi. Her kadının yaşama hakkı olduğunu ifade eden topluluk, güvenli, eşit ve özgür bir yaşam sürme beklentisinin önemini öne çıkardı.

Etkinlikte yer alan öğrenci toplulukları arasında Medeniyet Psikoloji, Medeniyet Ulu İletişim, Genci Yesilay, İMÜ Biotech, İMÜ Genoteam, İMÜ Matematik, UOB Medeniyet, Medeniyet TOG, İMÜ Sanat Tarihi, İMÜ Proje, İMÜ Müzik, İMÜ Maliye, İMÜ Geleneksel Okçuluk, İMÜ PDR, Genç Değerler Topluluğu, MET Topluluğu, Medeniyet Blockchain, İMÜ STK, İMÜ Get, Medeniyet Tiyatro, Patili Dostlar Kulübü, İMÜ Siyasal Bilgiler Topluluğu gibi çeşitli gruplar yer aldı.