Gözden kaçırmayın

KARACAÖREN BELEDİYE BAŞKANI ÜZEYİR KASAP HER ŞEY KARACAÖREN İÇİN...KARACAÖREN BELEDİYE BAŞKANI ÜZEYİR KASAP HER ŞEY KARACAÖREN İÇİN...

YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarının düzenlediği “Yaşam Yürüyüşü” sonrası Zafer Meydanı’nda toplanan vatandaşlar kadın cinayetlerine karşı ses yükseltti. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal, yürüyüş sonrası vatandaşlara seslenerek kadınların güvenli bir yaşam hakkına vurgu yaptı ve yerel yönetim olarak hayata geçirilecek yeni projeleri duyurdu.
 

“KADINLAR İÇİN YAŞAM BİR HAK”
Kadın cinayetlerinin ülkemizde giderek artan bir sorun haline geldiğini belirten Başkanımız Burcu Köksal, “Kadınlar için yaşam bir hak. Bu ülkede ne yazık ki sadece kadın olduğu için öldürülen kadınlarımız var. Artık güvenli bir yaşam kadınlar için hayal olmaya başladı. Sokaklarımız güvenli değil.” dedi.
 

“KADINLARIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”
Belediye olarak kadınlarımızın güvenliği için atılacak somut adımları açıklayan Başkanımız Burcu Köksal, “Şehrimizde halk otobüslerinde kadınlarımız, yanında bir erkek olmaksızın, hava karardıktan sonra istedikleri yerde durak beklemeksizin inebilecekler. Kadınlarımızın güvenliği için önümüzdeki haftadan itibaren bu uygulamayı başlatıyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.” diye konuştu.
Kadın danışma merkezlerinde şiddet mağduru kadınlara psikolojik destek verdiklerini de belirten Başkanımız Burcu Köksal, baroyla yapılacak iş birliğiyle hukuki desteği de güçlendireceklerini açıkladı. Yeni baro yönetimiyle konu ile ilgili konuşacaklarını söyleyen Başkanımız Burcu Köksal, “Önümüzdeki günlerde baro yönetimiyle görüşerek şiddete maruz kalan kadın arkadaşlarımızın hukuki destek alabilmeleri için gerekli adımları atacağız. Kadınlarımızın yanındayız, onların güvenliği için üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.
 

“KADINLAR GÖKLERE YÜKSELMEYE LAYIK”
Konuşmasının sonunda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği haklara değinerek, Cumhuriyet’in kazandırdığı hakların önemini vurgulayan Belediye Başkanımız Burcu Köksal, “Mustafa Kemal Atatürk bu ülkede bize birçok batılı devletten önce haklar tanıdı. Bu Cumhuriyet sayesinde insan yerine koyulmuş kadınlarız. Atatürk diyor ki, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, göklere yükselmeye layıksın.’ Göklere yükselmeye layık bütün kadınlara sevgiyle, saygıyla… Artık yeter diyoruz. Artık yeter, kadınlar ölmesin. Kadınlara kalkan eller kırılsın.” diye ifade etti.
 

“KADINLARIMIZIN GÜVENLİ BİR AFYONKARAHİSAR’DA YAŞAMA HAKKI VAR”
Başkanımız Burcu Köksal’ın talimatlarıyla Belediyemizin kadınlar için sunduğu yeni projeler, kadın cinayetlerine karşı verilen mücadelenin yerel yönetim düzeyinde de sürdürüleceğini gösterdi. “Kadınlarımız Afyonkarahisar’da kendilerini güvende hissedecekler” diyen Başkanımız Burcu Köksal, bu konuda atılacak adımlarla kadınların güvenlik ve huzur içinde yaşamasını sağlama sözü verdi.