-

Gözden kaçırmayın

İlçemiz Kaymakamı Osman Aslan CANBABA'dan Gaziler Günü Mesajıİlçemiz Kaymakamı Osman Aslan CANBABA'dan Gaziler Günü Mesajı

Şehrimizin tam kalbinde Millî Mücadelenin izlerini taşıyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Batı Cephesi Karargâhı olarak kullandığı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin planlandığı Zafer Müzesi, Büyük Taarruz Zaferinin 102. yılını kutladığımız bu anlamlı ve özel haftada Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katıldığı törenle yenilenen haliyle ziyarete açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı bir konuşma yaptı. Büyük Taarruz'un simgesi olan Zafer Müzesi'nin açılışına hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu anlamlı günde zaferin şehrinde mücadelenin, direnişin, milli iradenin şehri Afyonkarahisar'da bu tarihi anda şehrimizi teşrif eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş'u ve siz değerli misafirlerimizi en içten dileklerimle, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Büyük Zafer'in ve Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi ve ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi şükranla yad ediyorum" dedi.

Yakın tarihin en önemli dönüm noktalarına tanıklık eden müze hakkında da bilgi veren Vali Yiğitbaşı, 1913-14 yıllarında belediye binası olarak inşa edilen bu tarihi binanın, Büyük Taarruz sırasında Afyon'un düşman işgalinden kurtulmasından sonra Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve kurmayları tarafından Batı Cephesi Karargah Binası olarak kullanıldığını belirtti. Binanın restorasyon ve iyileştirme çalışmalarının yapıldığını da dile getiren Vali Yiğitbaşı, binada sergilenecek Milli Mücadele'ye ait eserlerin yerleştirildiğini ve müzenin kasım 2023'te açıldığını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise Zafer Haftası'nda Afyonkarahisar'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyük Taarruz sırasında yaşanan kahramanlıkları ve mücadelenin önemini vurguladı. Kurtulmuş, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kahramanlık ve direnişin, geleceğe güçlü bir şekilde ilerlemek için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ayrıca, müzenin açılmasında emeği geçen Vali Yiğitbaşı'na teşekkür etti.