-

Gözden kaçırmayın

KARACAÖREN BELEDİYE BAŞKANI ÜZEYİR KASAP HER ŞEY KARACAÖREN İÇİN...KARACAÖREN BELEDİYE BAŞKANI ÜZEYİR KASAP HER ŞEY KARACAÖREN İÇİN...

Tarih ve Anlamı

13 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümü olarak tarihteki yerini aldı. Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, bu anlamlı günle ilgili bir mesaj yayımlayarak Ankara'nın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaptı.

Ankara'nın Tarihi Mirası

Başkan Demircioğlu, "Milli Mücadele ve Cumhuriyetimizin kuruluş dönemi için tarihi bir öneme sahip güzel şehrimiz Ankara'nın başkent oluşunun 101. yılını kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz." diyerek Ankara'nın, Türkiye'nin kalbi ve İstiklal Savaşı'nın karargahı olduğunu belirtti. Demircioğlu, "Ankara, binlerce yıllık mazisi ile tarihe tanıklık eden ve birçok medeniyetin kültürel mirasını günümüze taşıyan eşsiz bir kenttir." ifadelerini kullandı.

Gelecek Vizyonu

Demircioğlu, Ankara'nın Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği kazanımlarla bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de "aydınlık yarınlara güvenle yürüyeceğini" dile getirdi.

Kahramanlar Anılıyor

Başkan, mesajında ayrıca Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Milli Mücadele kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anmayı ihmal etmedi.

Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü, bu tarihi ve kültürel mirasın geleceğe taşınması açısından büyük bir önem arz ediyor.