-

Gözden kaçırmayın

İstanbul'un Doğasında Koordinasyon Toplantısıİstanbul'un Doğasında Koordinasyon Toplantısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali, toplumsal dayanışma ve kültürel mirasın önemini vurgulamak amacıyla bu yıl 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Festival boyunca, Selda Bağcan, Edip Akbayram, İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, Barabar, Dertli Divani ve Cengiz Özkan gibi sanatçılar sahne alacak. Üç gün sürecek bu etkinlikler, müziğin, kültürün ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini katılımcılarla buluşturacak.

Alevi-Bektaşi kurumlarının destekleriyle hazırlanan festivalde konserlerin yanı sıra paneller, semah gösterileri, atölyeler ve "Aşk-ı Hakikat" sergisi de yer alacak. Bu yıl ilk kez 20 yayınevi, festival alanında stant açacak.

Katılımcılar, ayrıca İBB Çocuk, İBB Kadın ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının stantlarını ziyaret etme fırsatı bulacak. Dolu dolu bir festival deneyimi için yeme içme alanları ve etkinlik noktalarında vakit geçirme imkanı sağlanacak.

Festivalin ücretsiz biletlerine İstanbul Senin uygulaması üzerinden erişilebilecek. Tüm sanatseverleri Cuma gününden itibaren Maltepe Etkinlik Alanı’nda buluşmaya davet ediliyor.